Eski zamanlar ile günümüz yoğurt tüketimi arasında kıyaslama yaptığımızda istatistik değerlerine göre piyasada hazır satılan yoğurtlar ev yoğurtlarından daha fazla tüketilmektedir.
Bu bilgiye dayalı olarak meyveli yoğurtlarında eskiye nazaran çok daha fazla rağbet gördüğünü söyleyebiliriz.
Ülkemizde meyveli yoğurt piyasası inanılmaz derecede artış göstermektedir.
Bu bilgiye dayalı olarak meyveli yoğurtlarında eskiye nazaran çok daha fazla rağbet gördüğünü söyleyebiliriz.
Ülkemizde meyveli yoğurt piyasası inanılmaz derecede artış göstermektedir.
Annelerin bile tercihi evde yoğurt yapmak değil hazır meyveli yoğurtları satın almak olduğu görülmektedir. Çocuklar ise meyveli yoğurdun şeker oranından dolayı bağımlısı olup çıkmaktadırlar. Ve bu tadı aldıktan sonra diğer ev yoğurtlarını maalesef tercih etmemektedirler. Hatta gözlemlere dayalı olarak belirtebiliriz ki, bazı anneler dışarıda gezi halindeyken marketlerden bu meyveli yoğurtları alarak bebeklerine yedirmekteler. Bu durum insan sağlığını ve yeni nesilin gelişimini ciddi anlamda tehdit etmektedir. Meyveli yoğurdun zararları başta çocukları olumsuz yönde etkilemektedir.
Meyveli yoğurdun içerisindeki renklendirici-tatlandırıcı maddeler zamanla yavaş yavaş bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Meyveli yoğurtların içerisindeki tartrazine (E102), quinoline yellow (E104), ponceau (E124), sunset yellow gibi renklendiricilerin çocuklarda davranış bozukluğu meydana getirdirdiği tespit edilmiştir.
Aynı zamanda yetişkinlere meyveli yoğurt zararlarının arasında bulantı, mide gazı ve kramplarolduğu gözlenmiştir.
Aynı zamanda yetişkinlere meyveli yoğurt zararlarının arasında bulantı, mide gazı ve kramplarolduğu gözlenmiştir.
Meyveli yoğurtların zararlarını en asgari seviyeye düşürebilmek sizin elinizdedir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların meyveli yoğurt tüketiminden uzaklaştırılması gerekmektedir. Aynı zamanda yetişkinler olarak ev üretimi olan doğal yoğurtlar tercih edilmelidir. Meyveli yoğurt illa ki tüketilmek isteniyorsa katkı maddesi az olan yoğurtlar tercih edilmelidir.